У США померла мати Вітні Гʼюстон, співачка Сіссі Гʼюстон

Джерело: Associated Press

На 92-му році життя померла американська співачка в стилі соул і госпел, двічі лауреатка премії “Ґреммі” Сіссі Г’юстон, яка була матірʼю попзірки Вітні Гʼюстон.

Сіссі Г’юстон померла вранці 7 жовтня у своєму будинку в Нью-Джерсі. Американська співачка проходила лікування від хвороби Альцгеймера. Як повідомила журналістам її невістка Пет Г’юстон, співачка пішла з життя в оточенні своєї родини.

“Наші серця сповнені болем і смутком. Ми втрачаємо матріарха нашої сім’ї”, – сказала Пет Г’юстон.

Вона додала, що внесок її свекрухи в популярну музику та культуру є неперевершеним.

“Мама Сіссі була сильною і визначною фігурою в нашому житті. Жінка глибокої віри та переконань, яка дуже дбала про сім’ю, служіння та громаду. Її більш ніж 70-річна кар’єра в музиці та розвагах залишиться в авангарді наших сердець”, – зауважила Пет Гʼюстон.

Як зазначається, співачка двічі ставала лауреаткою премії “Ґреммі”. Вона співала з Аретою Франклін, Елвісом Преслі та іншими зірками.

Г’юстон співала в церкві з раннього дитинства. Вона була частиною сімейного гурту госпел, а потім пробилася в попмузику в 1960-х роках як учасниця гурту “The Sweet Inspirations” разом з Доріс Трой та її племінницею Ді Ді Ворік. Група співала для різноманітних соул-співаків, включаючи Отіса Реддінга, Лу Роулза та The Drifters. Вони також співали для Діонн Ворвік.

Останній виступ Г’юстон із “The Sweet Inspirations” відбувся після того, як група вийшла на сцену з Преслі на шоу в Лас-Вегасі в 1969 році. Її останній запис із групою перетворився на їхній найбільший R&B-хіт “A Brand New Lover”, композицію від продюсерської групи “Gamble & Huff”, яка з’явилася на п’ятому альбомі групи “Sweet Sweet Soul”.

Протягом цього періоду група час від часу виступала з Франкліном на живих концертах. Після успіху групи та чотирьох спільних альбомів Г’юстон залишила “The Sweet Inspirations”, щоб продовжити сольну кар’єру.

Г’юстон записала понад 600 пісень у різних жанрах протягом своєї кар’єри.

Донька Г’юстон Вітні дебютувала на національному телебаченні, коли вони разом з мамою заспівали попурі з хітів Франкліна на “The Merv Griffin Show”.

9 жовтня міністр оборони Рустем Умєров зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном. Вони спільно заслухали доповідь керівництва навчального центру, де проходить підготовку наш підрозділ, який у Франції називають бригадою Анни Київської.

Заступник лідера терористичного угруповання “Хезболли” Наім Касем заявив про готовність укласти перемир’я з Ізраїлем. Це сталося на тлі ліквідації ізраїльською армією трьох лідерів організації протягом двох тижнів.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі 5 жовтня повідомила, що обрала кандидатуру прем’єр-міністра і представить його опозиції.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 9 жовтня. З початку доби на цей час зафіксовано 119 бойових зіткнень.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас повідомив, що країна встановила “зуби дракона” на мосту через річку Неман, що веде до Калінінградської області РФ.