СБУ затримала російського коригувальника, якого завербували через сайт знайомств

Джерело: Служба безпеки України

СБУ затримала російського коригувальника, якого ФСБ РФ завербувала на сайті знайомств. Зловмисник діяв на території Донецької та Сумської областей.

За даними правоохоронців, затриманий розвідував локації захисників України і коригував повітряні атаки ворога у двох регіонах.

Насамперед окупантів цікавила координати Сил оборони на Покровському напрямку, який залишається одним з найгарячіших на фронті.

Затриманий – 23-річний мешканець Покровська.Російська спецслужба завербувала його через так звану “медову пастку” – коли він шукав собі пару на сайті знайомств.

Таким чином на нього вийшла співробітниця ФСБ, яка запропонувала краще познайомитись Згодом вона сказала фігуранту обходити місцевість у Покровську та фіксувати позиції українських воїнів.Також фігурант звітував окупантам про наслідки ворожих авіаударів по місту.

Згодом фігуранта “відрядили” до Сумської області, аби там, на прикордонні з РФ, він слідкував за українською ППО.

Для виконання ворожого завдання зловмисник орендував квартиру в обласному центрі і обладнав у ній спостережний пункт.

На підвіконні оселі він встановив мобільний телефон з додатковими засобами живлення, який здійснював для ФСБ онлайн-трансляцію повітряних атак на місто.

СБУ затримала інформатора та вилучила телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Суд у Києві оголосив вирок 39-річному чоловіку, котрий кинув об землю сусідську собаку у Дніпровському районі. Його визнали винним у жорстокому поводженні з собакою та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. 

Активісти руху Demand наклеїли фотографію матері з дитиною, зроблене в секторі Гази, на картину Пабло Пікассо в Національній галереї в Лондоні.

Навіть після виявлення порушень діти продовжують скаржитись на умови у навчально-реабілітаційному закладі. Зокрема, їм не вистачає їжі. Один з вихованців розповів, що підпрацьовує у сфері ритуальних послуг.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен уповноважив Оборонні сили країни підписати рамкову угоду про закупівлю пристроїв для захисту від збоїв у роботі GPS.

Суд у Якутії засудив місцевого жителя Віктора Саввінова до 20 років колонії суворого режиму за два нові вбивства. Раніше чоловіка відбував покарання за вбивство, але його помилували за згоду приєднатись до російської армії.