Двох жінок вигнали з авіарейсу через те, що вони одягли короткі топи

Джерело: The Guardian

Дві жінки з південної Каліфорнії розповіли, що минулого тижня їх вигнали з рейсу авіакомпанії Spirit Airlines за те, що вони були одягнені в укорочені топи. 

Подруги, Тара Кехіді та Тереза ​​Араухо, були вдягнені в светри, коли сіли в літак. Однак там не працював кондиціонер і вони зняли їх.

“Ми були одягнені в короткі топи… так, ніби трохи було видно живіт”, — сказала Кехіді. 

Коли стюардеса сказала їм “одягнути щось”, подруга запитала: “Ми можемо побачити дрес-код? Наприклад, чи існує політика, згідно з якою ми не можемо носити укорочені топи в літаку?”

Інша жінка, яка сиділа в ряду перед Кехіді та Араухо, повідомила, що температура в літаку змусила більшість його пасажирів зняти светри.

“Я сказала: “Ну, якщо твоє тіло невідповідне, то й моє також, тому що у мене під светром також є кроп-топ”. Я зняла свій светр і подумала: “Тож якщо вони виганяють вас з рейсу, то їм також доведеться вигнати мене та мого малюка””, — сказала Карла Хагер, яка подорожувала з дитиною і встала на захист дівчат.

Зрештою Кехіді та Араухо запропонували знову одягнути светри, а потім їх зняли з рейсу без повернення коштів.

“Усі в літаку дивилися на нас”, — сказала Араухо, додавши, що вони відчували, що з ними “поводяться як зі злочинцями”.

Попри те, що більшість авіакомпаній мають дрес-код, він часто розпливчастий і встановлюється бортпровідниками, що змушує багатьох пасажирок вказувати на сексистські відмінності в цьому питанні.

“Наш Договір перевезення, документ, з яким всі гості погоджуються, роблячи бронювання в нас, містить певні стандарти одягу для всіх гостей, які подорожують з нами. Ми досліджуємо це питання та зв’язуємося з гостями щодо їх досвіду”, – заявили в авіакомпанії.

У договорі перевезення авіакомпанії зазначено, що пасажирів можуть попросити залишити рейс, якщо вони “невідповідно одягнені або чий одяг непристойний або образливий за своєю природою”.

У Ватикані Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з Папою Римським Франциском, з Держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном і секретарем з відносин між державами та міжнародними організаціями архієпископом Полом Галлагером.

В TikTok з’явився новий тренд, коли люди ховають кошти в продуктах для дітей, щоб таким чином допомогти мамам.

Верховний Суд підтвердив правомірність припинення фінансування політичної партії “Голос”. Це остаточне рішення, партія більше не отримуватиме коштів для своєї діяльності у цьому скликанні.

В селі Євгенівка Снігурівської громади Миколаївської області внаслідок детонації боєприпасу постраждали тварини.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 11 жовтня, кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби збільшилась до 78. Найбільша активність окупантів спостерігається на Покровському і Курахівському напрямках.