Україна отримала від Німеччині нові системи IRIS-T

Джерело: RND

Німеччина передала Україні нові системи протиповітряної оборони IRIS-T, зокрема комплекси середньої дальності (SLM) та малої дальності (SLS). Керівник спеціального штабу з питань України у Міноборони Німеччини Крістіан Фройдінг сказав, що минулого тижня доставлено батарею IRIS-T SLM разом із двома пусковими установками IRIS-T SLS.

Фройдінг також зазначив, що до кінця року Німеччина планує передати Україні ще дві системи ППО. Крім того, триватиме постачання легкої бронетехніки, основних бойових танків та значної кількості артилерійських боєприпасів.

Варто зауважити, що батарею IRIS-T SLM співфінансовано Норвегією в рамках німецької ініціативи.

Довідка. IRIS-T – зенітний ракетний комплекс середнього радіуса дії німецького виробництва, призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотників та крилатих ракет. Це одна з найсучасніших систем ППО, що стоїть на озброєнні в Німеччині.

  • У вересні йшлося, що Німеччина планує передати Україні вісім додаткових систем IRIS-T. Загалом країна дотримується свого плану стосовно постачання Україні 12 систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM, повідомило поінформоване джерело, уточнивши, що уряд ФРН посилається на попередні зобов’язання.

В Києві в п’ятницю ввечері, 11 жовтня, представники ТЦК та поліціянти приїхали до Палацу спорту, де відбувався концерті “Океану Ельзи”.

Військовослужбовцю 56 окремої мотопіхотної бригади, який самовільно залишив частину і повідомив про це в соцмережах, Сергію Гнезділову Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід.

Фундація Олени Зеленської відновила центральний стадіон у Гостомелі, пошкоджений під час російської окупації в 2022 році.

У Росії оборонця “Азовсталі” Сергія Михайленка засудили до довічного ув’язнення в колонії суворого режиму у Сибіру.

У Ватикані Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з Папою Римським Франциском, держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном і секретарем з відносин між державами та міжнародними організаціями архієпископом Полом Галлагером.