Гуманітарний комітет парламенту вилучив антиукраїнські норми із законопроєкту про англійську мову – В’ятрович

Джерело: пресслужба “Європейської Солідарності”

Народний депутат України Володимир В’ятрович повідомив, що гуманітарний комітет парламенту підтримав законопроєкт № 9432 про англійську мову з вилученням з нього усіх норм щодо кіно та телебачення.

За інформацією депутата, вилучаються всі норми, які звузили б сферу застосування української мови на телебаченні і в кінопрокаті, а саме:

  • вимога демонстрування англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу;
  • зміни до закону про кінематографію;
  • зміни до закону про державну мову в частині кіно;
  • зміни до закону про медіа про зниження квоти україномовних програм.

“Дякую колегам за мудре державницьке рішення, яке дозволить розглядати законопроєкт без вибухонебезпечних антиукраїнських норм”, – написав В’ятрович.

2 липня король Нідерландів Віллем-Александр привів до присяги новий уряд країни більш ніж через сім місяців після виборів. Монарх прийняв членів оновленого Кабінету міністрів на чолі з безпартійним Діком Схофом у королівському палаці Нордейнд в Гаазі.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

Втрата собаки чи кота може викликати особливо важкі емоції. У WP пояснили, що може допомогти впоратися з відчуттям емоційного спустошення.

Український прикордонник Вʼячеслав розповів про півтора року катувань, розстрілів та нелюдських умов утримання у російському полоні.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Києві зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві. У цей час міністр закордонних справ Петер Сіярто провів телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.