Reuters: китайська компанія Chery збирає авто на російських заводах

Джерело: Reuters

Китайський автовиробник Chery почав збирати автомобілі в Росії на трьох заводах, звільнених західними конкурентами, включаючи Volkswagen і Mercedes. Про це Reuters повідомили п’ять людей, знайомих із ситуацією.

Китайські автовиробники захопили більш ніж половину автомобільного ринку Росії з погляду продажів, оскільки більшість західних компаній покинули країну після вторгнення РФ в Україну.

Окрім імпорту готових автомобілів до Росії, Chery, на яку припадає майже п’ята частина продажів легкових автомобілів у Росії, імпортує майже готові автомобілі та завершує їх збірку на трьох російських заводах, повідомили джерела.

Четверо осіб, у тому числі дилери, які керують відносинами з заводами, відмовилися оприлюднити свої імена, оскільки вони не мають права спілкуватися зі ЗМІ.

За їхніми словами, найбільший експортер автомобілів Китаю, ймовірно, робить ставку на високий попит у країні, оскільки внутрішній ринок Росії бореться з обмеженим обсягом виробництва та недостатнім використанням виробничих потужностей.

У письмовій заяві Chery заявили, що постачають на російський ринок легкові автомобілі, але не планують будувати чи купувати там власні заводи. 

Росія підвищує мита на імпортні автомобілі, потенційно заохочуючи іноземних автовиробників локалізувати виробництво.

В понеділок НАТО розпочне свої щорічні ядерні навчання, про що заявив в четвер, 10 жовтня, генеральний секретар альянсу Марк Рютте на тлі загостреної ядерної риторики президента Росії Володимира Путіна.

Сили оборони України в Республіці Адигея в РФ уразили аеродром “Ханска”, зокрема  склад боєприпасів, який розташований на території військового об’єкта.

Високопосадовці в Україні та Південній Кореї заявили, що військових інженерів Північної Кореї вже направили до російських військ для допомоги окупантам.

Президент України Володимир Зеленський в четвер, 10 жовтня, прибув до Великої Британії та зустрівся з прем’єр-міністром Кіром Стармером.

Укрпошта вже відправила 20 000 повісток військовозобов’язаним. Генеральний директор компанії Ігор Смілянський зазначив, що повістки продовжують доставляти і на сьогодні.