Росіянам, які влаштовували проросійські мітинги у Німеччині, заборонили в’їзд до ФРН

Джерело: Reuters

Німеччина заборонила в’їзд до країни двом росіянам, які влаштовували прокремлівські мітинги у ФРН.

Мовиться про Олену Колбаснікову та її партнера Макса Шлунда, які після повномасштабного вторгнення Росії в Україну влаштовували мітинги у Німеччині з закликами не допомагати Києву.

Минулоріч, коли Reuters опублікувало розслідування про зв’язки пари з Кремлем.

Розслідування виявило, що Колбаснікова та Шлунд були серед основних осіб, які просувають проросійську позицію у ФРН. Щобільше, за свою діяльність вони отримували гроші від російського уряду.

У серпні 2023 року німецькі прокурори провели обшук у домі пари неподалік Кельна, на північному заході Німеччини. Раніше агентство повідомляло, що Колбаснікова та Шлунд придбали рації, навушники та телефони для російських військових, які воюють в Україні. Кошти на це вони зібрали серед прихильників РФ у Німеччині.

У червні 2024 року пара через свого адвоката повідомила, що виїхала з Німеччини до Росії через “дискримінаційну кампанію проти росіян”.

Цього тижня Колбаснікова у своєму телеграм-каналі опублікувала повідомлення, що їй та Шлунду заборонили в’їзд до Німеччини. Заборона діятиме 20 років. Причина заборони – загроза безпеці ФРН з боку пари.

Вона опублікувала відео, у якому показала лист від адміністрації Кельна, де й написано про заборону в’їзду.

Німецький адвокат пари Маркус Байзіхт у коментарі Reuters сказав, що ця заборона – “частина кампанії русофобії” проти його клієнтів. У прокуратурі та адміністрації Кельна від коментарів відмовились.

Варто зауважити, що Олена Колбаснікова народилася в Україні, а російське громадянство отримала лише у 2023 році. Шлунд – корінний росіянин. Обидва переїхали до Німеччини понад 10 років тому.

Вийшов перший тизер фільму “Wicked: Чародійка”, який є кіноадаптацією бродвейського мюзиклу, з співачкою Аріаною Ґранде в головній ролі.

Росія змушує африканських жінок, яких обманом привезла до країни, виготовляти безпілотники для війни проти України.

Мелінда Френч Гейтс, колишня дружина Білла Гейтса, оголосила про створення нового фонду з бюджетом 250 мільйонів доларів для покращення психічного та фізичного здоров’я жінок.

В понеділок НАТО розпочне свої щорічні ядерні навчання, про що заявив в четвер, 10 жовтня, генеральний секретар альянсу Марк Рютте на тлі загостреної ядерної риторики президента Росії Володимира Путіна.

Цього тижня вручення Нобелівських премій з хімії та фізики викликало дискусії щодо домінування компанії “Google” у сфері штучного інтелекту та визнання досягнень у галузі інформатики. Google є лідером у дослідженнях ШІ, але стикається з конкуренцією від Microsoft і OpenAI, а також з посиленим контролем регуляторів США.