Нобелівською лауреаткою з літератури стала письменниця Хан Канг

Джерело: пресслужба Фонду Нобеля

Нобелівську премію з літератури отримала південнокорейська письменниця Хан Канг за “насичену поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і розкриває крихкість людського життя”.

Фото: пресслужба Фонду Нобеля

Хан Канг відома своєю творчістю, яка досліджує глибокі психологічні й фізичні страждання. Її літературний шлях розпочався у 1993 році з публікації віршів у журналі “Література і суспільство”, а у 1995 році вона видала свою першу збірку оповідань “Любов до Йосу”.

Письменниця здобула міжнародне визнання, отримавши у 2016 році Букерівську премію за роман “Вегетаріанка”.

Особливістю творів Хан Канг є поєднання душевного та фізичного болю, а також увага до традицій східного мислення. Її експериментальний стиль та вміння передавати складні емоції через художнє слово принесли їй репутацію новаторки в сучасній прозі.

Угорщина та російський “Газпром” домовились про можливе збільшення постачання газу до країни. Міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив про це на газовому форумі в Санкт-Петербурзі.

Суд у Києві оголосив вирок 39-річному чоловіку, котрий кинув об землю сусідську собаку у Дніпровському районі. Його визнали винним у жорстокому поводженні з собакою та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. 

Активісти руху Demand наклеїли фотографію матері з дитиною, зроблене в секторі Гази, на картину Пабло Пікассо в Національній галереї в Лондоні.

Навіть після виявлення порушень діти продовжують скаржитись на умови у навчально-реабілітаційному закладі. Зокрема, їм не вистачає їжі. Один з вихованців розповів, що підпрацьовує у сфері ритуальних послуг.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен уповноважив Оборонні сили країни підписати рамкову угоду про закупівлю пристроїв для захисту від збоїв у роботі GPS.