Кинув собаку на асфальт: киянина засудили за жорстоке поводження з твариною

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури

Суд у Києві оголосив вирок 39-річному чоловіку, котрий з усієї сили жбурнув на асфальт сусідську собаку у Дніпровському районі. Його визнали винним у жорстокому поводженні з собакою та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки.

Киянин визнав вину та компенсував лікування тварини.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений побачив на вулиці собаку сусідки, схопив її за лапи, підняв вверх та жбурнув з висоти свого зросту на асфальт. Його супутниця намагалась зупинити знущання з тварини, однак їй це не вдалось.

Травмована собака на прізвисько “Пуля” втекла, і власниці вдалось знайти її лише наступного дня. Тоді ж пса показали ветеринару, який діагностував у неї травми гортані та ребер.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю та розкаявся. Свої дії він пояснив тим, що собака «попала йому під гарячу руку», оскільки раніше його рідні посварилися з хазяйкою “Пулі”, тож чоловік був розлючений. Також він погодився оплатити лікування тварини.

Враховуючи ці обставини, суд визнав обвинуваченого винним у жорстокому поводженні з собакою та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки, – поінформували у прокуратурі.

Раніше у Києві повідомили про підозру чоловіку, котрий щосили вдарив пуделя ногою по голові. За жорстоке поводження з твариною йому загрожує тривалий термін ув’язнення.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 10 жовтня. На даний час відбулося 114 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні є ситуація на Лиманському, Покровському та Курахівському напрямках.

10 жовтня Рада прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України (реєстр. №12023).

Британський актор, володар трьох премій “Оскар” в категорії “Найкраща чоловіча роль” у фільмах “Моя ліва нога”, “Нафта” та “Лінкольн” Денієл Дей-Льюїс оголосив про повернення в кіно після семирічної паузи.

НЕК “Укренерго” нині вже накопичило трикратний, порівняно з нормативним, запас ремонтного обладнання, у межах підготовки до опалювального сезону, запевнив т.в.о. голови правління компанії Олексій Брехт.

Космічний телескоп James Webb від NASA/ESA/CSA сфотографував зоряне скупчення Westerlund 1, розташоване в сузір’ї Жертовника у галактиці Чумацький Шлях.