У російському полоні померла українська журналістка Вікторія Рощина

Джерело: голова парламентського комітету з питань свободи слова, народний депутат від “Голосу” Ярослав Юрчишин

У російському полоні померла українська журналістка, лауреатка премії “Мужність у журналістиці” 2022 року Вікторія Рощина.

Після цього Юрчишин видалив свій пост і написав, що очікує підтвердження від офіційних джерел, пише ІМІ.

За його словами, батько Вікторії отримав повідомлення про смерть доньки.

“За офіційною інформацією від російської влади, це сталося в процесі етапування з Таганрога до Москви. Щойно спілкувався з паном Володимиром. Крім висловлення співчуття пообіцяв, що зробимо все можливе, щоб убивці його доньки понесли заслужену кару. Талановиту журналістку росіяни взяли заручницею в серпні 2023. А тепер убили”, – написав Юрчишин.

Довідка. Вікторія Рощина зникла 3 серпня 2023 року на тимчасово окупованих територіях. У травні 2024 року Росія вперше підтвердила, що утримує її в полоні.

У березні 2022 року Вікторію Рощину також затримували силовики ФСБ РФ, коли вона готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Її утримували 10 днів, але згодом звільнили з полону.

Пізно ввечері 9 жовтня Росія вдарила балістичною ракетою по Одеському району, внаслідок чого загинули вісім осіб, а 11 отримали поранення. Як виявилось, окупанти також знищили гуманітарний вантаж для Палестини.

Українські військові медики щодня ризикують життям під обстрілами, щоб вчасно дістатися до поранених, стабілізувати їхній…

Суд у Якутії засудив місцевого жителя Віктора Саввінова до 20 років колонії суворого режиму за два нові вбивства. Раніше чоловік вже відбував покарання за вбивство, але його помилували за згоду приєднатись до російської армії.

Головне управління розвитку матеріального забезпечення Міноборони затвердило зразок-еталон полегшеного бронежилета, котрий призначений для захисту окремих життєвоважливих органів тіла під час виконання бойових дій військовослужбовцями ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

Начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомив, що росіяни регулярно обстрілюють місто, застосовуючи важку артилерію та тактичну авіацію. Ситуація в Торецьку залишається напруженою, оскільки ці обстріли націлені не лише на критичну інфраструктуру, а й на житлові райони.