Понад 20 росіян не пустили до Молдови

Джерело: Baza

Понад 20 російських громадян не пустили до Молдови.

Росіянка Олена, яка була однією з тих, кому заборонили в’їзд, розповіла, що на паспортному контролі її повели на допит.

Поставивши кілька стандартних питань – до кого приїхали, де зупинитесь, чи є зворотні квитки – їй видали лист з відмовою у в’їзді до країни на основі ст. 8 закону про режим іноземців у Республіці Молдова.

Росіянка додала, що разом з нею відмову отримали ще кілька десятків осіб, більшість з яких саме громадяни РФ. Також відмови отримали громадяни Білорусі, Таджикистану та Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові Telegram заблокував низку проросійських каналів

На думку росіянки, їй відмовили через вибори президента Молдови, які відбудуться 20 жовтня.

Частина тих, кому заборонили в’їзд, повернулись додому, а дехто ще перебуває в аеропорту. За словами росіянки, зокрема в аеропорту вже три дні перебуває один чоловік, якому заборонили в’їзд і у нього зараз погане самопочуття.

Ще одна жінка – Олена з Білорусі – прилетіла до Молдови зі своїм партнером, який є громадянином Азербайджану. Його пропустили до країни, а їй – відмовили.

Українська кліпмейкерка Таня Муіньо стала режисеркою нового музичного відео для південнокорейської K-pop співачки Дженні, учасниці гурту Blackpink.

До кінця 2024 року Україні нададуть новий пакет військової допомоги на суму 1,4 млрд євро. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції з Володимиром Зеленським 11 жовтня.

Сьогодні, 11 жовтня, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав угоду з урядом Канади про додатковий кредит у 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США).

Служба безпеки затримала у Києві учасника терористичної організації «Ісламська держава», який перебував у розшуку Інтерполу.

У центрі Києва водій, який припаркувався з порушеннями, напав на інспекторку з паркування.