70% поранених військових повертаються у стрій після лікування – командувач Медичних сил

Джерело: Укрінформ

Близько 70% поранених військових повертаються у стрій після лікування, повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Андрій Казмірчук. Він зазначив, що ситуація може варіюватися в різних напрямках.

“Ми можемо говорити, що саме ці 70% військовослужбовців, по суті, є кістяком, основою військового контингенту”, – сказав Казмірчук.

Командувач Медичних сил зазначив, що на фронті постійно потрібні бойові медики. Це вразлива категорія військовослужбовців, які підпорядковані не Медичним силам, а підрозділам Збройних сил. За словами Казмірчука, бойові медики виконують ті ж завдання, що й звичайні солдати.

“Вони підпорядковані підрозділам родів і видів Збройних сил. Тобто комплектацією посад бойових медиків займається підрозділ, а безпосередньою спеціальною підготовкою — ми”, — розповів командувач.

Окрім цього, Казмірук розповів, що наразі лише 10% бойових медиків мають медичну освіту.

“Там (на фронті — ред.) ідеться про порятунок життя, а не про лікування. Тому ми говоримо про те, що коли військовослужбовець навчений, то він врятований”.

  • Військовий медик на псевдо “Віцик” передав ексклюзивні кадри евакуації поранених українських військових із зони боїв з-під Вугледара.
  • Українські військові медики щодня ризикують життям під обстрілами, щоб вчасно дістатися до поранених, стабілізувати їхній стан та евакуювати із зони бойових дій. Букви розповіли історію медика Андрія Котика

У Ватикані Президент України Володимир Зеленський провів зустрічі з Папою Римським Франциском, держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном і секретарем з відносин між державами та міжнародними організаціями архієпископом Полом Галлагером.

В селі Євгенівка Снігурівської громади Миколаївської області внаслідок детонації боєприпасу постраждали тварини.

Станом на 16:00 в п’ятницю, 11 жовтня, кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби збільшилась до 78. Найбільша активність окупантів спостерігається на Покровському і Курахівському напрямках. 

Близько 70% поранених військових повертаються у стрій після лікування, повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Андрій Казмірчук. Він зазначив, що ситуація може варіюватися в різних напрямках.

Росія продовжує застосовувати тактику “гарматного м’яса” для просування на фронті. За словами Наталії Костенко, заступниці постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні, ворог втрачає одного солдата на кожні захоплені 2,5 кв. м.