Переховувався 7 років: СБУ затримала учасника ІДІЛ

Джерело: СБУ

Служба безпеки затримала у Києві учасника терористичної організації «Ісламська держава», який перебував у розшуку Інтерполу.

Зловмисником виявився громадянин Центральної Азії, який нелегально прибув в Україну, використовуючи підроблений паспорт. Раніше він перебував на Близькому Сході, займаючись переправленням бойовиків в Сирію.

Джерело: СБУ

Після прибуття в Україну він намагався переховуватися, постійно змінюючи номери телефонів і адреси. Також він спробував налагодити канал незаконної легалізації для вихідців з країн з високим терористичним ризиком.

СБУ затримала його за місцем проживання в Києві. Зараз він під вартою у рамках екстрадиційного арешту, вирішується питання щодо його екстрадиції до країни, яка оголосила його у міжнародний розшук у 2017 році.

  • Турецька поліція під час антитерористичної операції затримала 24 особи, яких підозрюють у причетності до угруповання “Ісламська держава” (ІДІЛ).
  • Військові США та Іраку розпочали спільний рейд проти бойовиків ІДІЛ у західній пустелі Іраку, ліквідувавши 15 бойовиків. Під час рейду семеро американських військових зазнали поранень.

Під час того, як ураган “Мілтон” обрушився на Флориду, він породив майже три десятки торнадо.

Американська блогерка та модель Нара Сміт, яка є однією з найпопулярніших інфлюенсерок світу, знялась в сукні українського бренду J’amemme.

Фундація Олени Зеленської відновила центральний стадіон у Гостомелі, пошкоджений під час російської окупації в 2022 році.

У Росії оборонця “Азовсталі” Сергія Михайленка засудили до довічного ув’язнення в колонії суворого режиму у Сибіру.

Колишній “директор розвідки” репера Каньє Веста, також відомого як Ye, подав до суду на виконавця, стверджуючи, що той доручив йому вести розслідування щодо сім’ї Кардаш’ян у сфері “торгівлі сексом”.