Передадуть до кінця року: Шольц оголосив пакет військової допомоги Україні на 1,4 млрд євро

Джерело: пресконференція Олафа Шольца з Володимиром Зеленським

До кінця 2024 року Україні нададуть новий пакет військової допомоги на суму 1,4 млрд євро. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції з Володимиром Зеленським 11 жовтня.

“До кінця року ми також за підтримки наших партнерів – Бельгії, Данії та Норвегії, поставимо Україні ще один пакет на суму 1,4 млрд євро. Він включає ППО (IRIS-T), САУ Gepard, гаубиці, артилерійські установки, броньовані автомобілі, бойові дрони, радари та боєприпаси”, – розповів канцлер ФРН.

Шольц зазначив, що основним компонентом допомоги залишається підтримка у сфері ППО. Він повідомив, що Україні вже передали пакет допомоги на 600 млн євро, до якого входять п’ята система IRIS-T SLM, танки, гаубиці, боєприпаси та дрони.

“В наступному році ми продовжимо військову підтримку України. 4 млрд євро ми вже включили в наш бюджет – це є пряма двостороння військова допомога”, – сказав канцлер Німеччини.

  • Німеччина передала Україні нові системи протиповітряної оборони IRIS-T, зокрема комплекси середньої дальності (SLM) та малої дальності (SLS). Керівник спеціального штабу з питань України у Міноборони Німеччини Крістіан Фройдінг сказав, що минулого тижня доставлено батарею IRIS-T SLM разом із двома пусковими установками IRIS-T SLS.
  • Бундестаг ФРН 26 вересня погодився збільшити фінансування військової підтримки України приблизно на 400 мільйонів євро.
  • Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Під час того, як ураган “Мілтон” обрушився на Флориду, він породив майже три десятки торнадо.

Американська блогерка та модель Нара Сміт, яка є однією з найпопулярніших інфлюенсерок світу, знялась в сукні українського бренду J’amemme.

Фундація Олени Зеленської відновила центральний стадіон у Гостомелі, пошкоджений під час російської окупації в 2022 році.

У Росії оборонця “Азовсталі” Сергія Михайленка засудили до довічного ув’язнення в колонії суворого режиму у Сибіру.

Колишній “директор розвідки” репера Каньє Веста, також відомого як Ye, подав до суду на виконавця, стверджуючи, що той доручив йому вести розслідування щодо сім’ї Кардаш’ян у сфері “торгівлі сексом”.