На Полтавщині чоловіка засудили до трьох років за ґратами, бо той відмовився мобілізуватися

Джерело: Полтавський обласний ТЦК та СП

Мешканець Кременчука ухилився від призову на військову службу, порушивши статтю 336 Кримінального кодексу України.

У лютому військово-лікарська комісія визнала його придатним для служби, проте чоловік, посилаючись на астму та гіпертонію, відмовився отримувати повістку на відправку до навчального центру і не з’явився до ТЦК.

Військовослужбовці склали акт про відмову, і справу передали для кримінальної відповідальності.

На суді чоловік зізнався, що злякався потрапити на передову. Попри каяття, суд призначив йому 3 роки позбавлення волі.

“Нагадуємо — порушення правил військового обліку тягне за собою адміністративну відповідальність (штраф), а за ухилення від мобілізації передбачена кримінальна відповідальність — позбавлення волі на строк від 3 до 5 років”, – йдеться у повідомленні Полтавського ТЦК та СП.

Поліція американського штату Огайо повідомила, що дев’ятирічний хлопчик випадково наїхав на свого тата, коли той навчав його водінню.

TikTok звільнив сотні співробітників по всьому світу, здебільшого у підрозділі модерації контенту, який більше покладатиметься на штучний інтелект (ШІ).

З початку доби, 12 жовтня, станом на 22:00 вже зафіксовано 153 бойових зіткнення.

Інсайдери моди висловили занепокоєння тим, що попередній прогрес, досягнутий у напрямку інклюзивності розміру в галузі, скорочується.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про плани тимчасово зупинити право на притулок у рамках нової міграційної стратегії для боротьби з нелегальною міграцією.