На Курщині РФ намагалась «відтиснути» наші позиції, але ми тримаємо рубежі – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський/Телеграм

Президент України Володимир Зеленський заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського і у вечірньому зверненні розповів про ситуацію на фронті.

Найскладнішими залишається Донеччина та Запорізький напрямок.

“Щодо Курської операції: були намагання Росії відтиснути наші позиції, але тримаємо визначені рубежі”, – сказав Зеленський.

Він також розповів про нові домовленості щодо зброї. За слова Президента, Україна здатна виробляти значно більше зброї, ніж це дозволяють наші фінансові спроможності. Тому залучаємо партнерів, які не можуть допомогти постачанням зброї, але здатні допомогти з фінансуванням. 

“Є лідерство країн, яке обʼєднує інших у світі заради такої нашої спільної виробничої роботи. Я дякую кожному партнеру України, який вже інвестував в нашу українську “оборонку”. Ми вже значно збільшили виробництво, зокрема, дронів завдяки таким інвестиціям”, – сказав він. 

Сили оборони Півдня продовжують завдавати ворогу втрат, знищуючи особовий склад та техніку окупантів. Відтак за добу оборонці знищили 57 одиниць озброєння.

Національний банк України найближчим часом відмовиться від розрахунку офіційного курсу гривні до російського рубля. Рішення стосується також до валют кількох інших країн, включаючи білоруський рубль і іранський ріал.

Бібліотеки Манчестера та України стали побратимами на знак солідарності.

Протягом минулої доби, 15 жовтня, по всій лінії фронту зафіксовано 171 бойове зіткнення.

Сполучені Штати висловили стурбованість повідомленнями про те, що північнокорейські солдати воюють на стороні Росії в Україні, заявив речник Білого дому 15 жовтня.