Нобелівська лауреатка Хан Канг відмовилася від пресконференції через війни у світі

Джерело: Yonhap

Лауреатка Нобелівської премії з літератури 2024 року південнокорейська письменниця Хан Канг вирішила не проводити пресконференцію через конфлікти у світі, серед яких російсько-українська війна.

За словами її батька, Хан відмовилася від пресконференції з приводу її нагородження Нобелівською премією з поваги до тих, хто страждає від глобальних конфліктів, у тому числі між Росією та Україною, а також Ізраїлем і бойовиками ХАМАС.

Хан також не даватиме жодних інтерв’ю ЗМІ, а натомість поділиться своїми думками у промові у столиці Швеції Стокгольмі під час вручення премії 20 грудня.

Водночас вона опублікувала заяву у відповідь на оголошення її лауреаткою Нобелівської премії.

“Я була здивована, коли вперше отримала новину про свою нагороду. Після того, як я поклала слухавку, я почала повільно усвідомлювати реальність і емоції. Я також була приголомшена теплими вітаннями, які накрили мене як велика хвиля. Хочу висловити глибоку подяку”, – сказала Хан Канг.

Німеччина планує припинити постачання важкої військової техніки для Збройних сил України, повідомляють ЗМІ. 

Експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон стверджує, що президент США Джо Байден, всупереч своїм попереднім твердженням, зізнався йому, що не є ірландцем за походженням.

13 жовтня мережею поширили відео, як російські військові розстріляли дев’ять українських захисників, які нібито здалися у полон у Курській області. Проте інформацію щодо того, що українські військові опинилися у відносному тилу заперечили, сказавши, що насправді росіяни прорвали тил.

Канадський музикант і продюсер Дерік Віблі, вокаліст і автор текстів пісень гурту “Sum 41” випустив мемуари “Ходяча катастрофа: Моє життя крізь рай і пекло”, у яких розповів про сексуальне та словесне насильство з боку колишнього менеджера його групи Грейга Норі.

У Дніпрі виник конфлікт між Сергієм Положаєм, генеральним директором компанії з виробництва металопластикових вікон Steko, та представниками ТЦК та СП. Про цей інцидент розповів сам бізнесмен.