Ексглава Генштабу США Міллі назвав Трампа «фашистом до самих кісток» – Вудворд

Джерело: The Guardian, The Independent

Колишній голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі назвав експрезидента США Дональда Трампа “фашистом до самих кісток”. Про це у своїй книзі розповів заступник редактора “The Washington Post” Боб Вудворд.

Міллі, який очолював Об’єднаний комітет Начштабів з 2019 по 2023 рік, схвильований перспективою повернення Трампа в Білий дім у разі його перемоги на виборах.

“Він найнебезпечніша людина у світі. У мене були підозри, коли я говорив вам про погіршення його розумових здібностей, але тепер я розумію, що він фашист до самих кісток. Він найнебезпечніша особа для цієї країни”, – сказав Міллі Вудворду, коли журналіст працював над книгою.

За даними The Hill, Верховний Головнокомандувач може призвати відставних офіцерів на військову службу і віддати під військовий трибунал. За словами ексглави Пентагону Марка Еспера, Трамп може вдатися до такого рішення, щоб “помститися офіцерам, які його критикували”.

  • У жовтні 2022 року російський президент Володимир Путін розглядав можливість використання тактичної ядерної зброї під час війни з Україною. Про це у своїй книзі розповів заступник редактора “The Washington Post” Боб Вудворд.

Індонезія звернулася до компаній Google та Apple з проханням заблокувати китайський застосунок Temu у своїх магазинах додатків. Міністр зв’язку Буді Арі Сетіаді назвав метою такого кроку захист малого та середнього бізнесу країни від конкуренції з дешевими товарами, які пропонує Temu, дочірня компанія PDD Holdings.

Міністерство оборони Німеччини розпочало перевірки через участь німецьких солдатів у змаганнях, де також брали участь російські військові. Це стало відомо після того, як наприкінці лютого 2024 року у Бангладеш відбулися змагання зі стрільби з лука, організовані Міжнародною військово-спортивною асоціацією (CISM).

У віці 69 років помер колишній перший міністр Шотландії Алекс Салмонд. Політик пішов з життя 12 жовтня після виступу в Північній Македонії.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про судове засідання, яке відбудеться 14 жовтня, і стосуватиметься архітектурної спадщини міста. За його словами, Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розгляне справу про заборону незаконної забудови в історичних зонах Львова. Він закликав владу і громадськість уважно стежити за цим процесом.

Колишня асистентка Каньє Веста Лорен Пішотта, яка звинуватила його в червні в сексуальних домаганнях і переслідуванні під час співпраці, оновила свій позов. Зокрема доповнений 88-сторінковий документ містить факти, які вказують на зв’язок репера і Шона Комбза, відомого під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, заарештованого 16 вересня.