США атакували кілька таборів ІДІЛ у Сирії

Джерело: АР

США здійснили авіаудари по таборах угруповання “Ісламська держава” на території Сирії, повідомило Центральне командування США. Удари відбулися в п’ятницю, 11 жовтня, однак точне місце їхнього проведення не було уточнене.

За словами американських військових, ці авіаудари спрямовані на ослаблення можливостей угруповання “Ісламська держава” планувати, координувати і здійснювати атаки на США, їхніх союзників і партнерів, а також на цивільне населення в регіоні та за його межами.

Зараз проводиться оцінка наслідків авіаударів, попередньо повідомляється, що жертв серед мирного населення немає.

На сході Сирії на сьогодні розміщені близько 900 американських військовослужбовців, які співпрацюють із Сирійськими демократичними силами, підтримуваними США. Ці сили, очолювані курдськими підрозділами, відіграли ключову роль у боротьбі з бойовиками ІД.

У вересні іракські військові повідомили про ліквідацію високопоставленого командира “Ісламської держави” за участю американських сил, якого розшукували Сполучені Штати, разом з іншими бойовиками угруповання.

Індонезія звернулася до компаній Google та Apple з проханням заблокувати китайський застосунок Temu у своїх магазинах додатків. Міністр зв’язку Буді Арі Сетіаді назвав метою такого кроку захист малого та середнього бізнесу країни від конкуренції з дешевими товарами, які пропонує Temu, дочірня компанія PDD Holdings.

Міністерство оборони Німеччини розпочало перевірки через участь німецьких солдатів у змаганнях, де також брали участь російські військові. Це стало відомо після того, як наприкінці лютого 2024 року у Бангладеш відбулися змагання зі стрільби з лука, організовані Міжнародною військово-спортивною асоціацією (CISM).

У віці 69 років помер колишній перший міністр Шотландії Алекс Салмонд. Політик пішов з життя 12 жовтня після виступу в Північній Македонії.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про судове засідання, яке відбудеться 14 жовтня, і стосуватиметься архітектурної спадщини міста. За його словами, Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розгляне справу про заборону незаконної забудови в історичних зонах Львова. Він закликав владу і громадськість уважно стежити за цим процесом.

Колишня асистентка Каньє Веста Лорен Пішотта, яка звинуватила його в червні в сексуальних домаганнях і переслідуванні під час співпраці, оновила свій позов. Зокрема доповнений 88-сторінковий документ містить факти, які вказують на зв’язок репера і Шона Комбза, відомого під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, заарештованого 16 вересня.