У Миколаєві волонтерки збирають на макулатуру російські книги на підтримку ЗСУ

Джерело: Суспільне

У Миколаєві волонтерки збирають книги російською мовою для здачі на макулатуру, аби підтримати Збройні сили України.

Зокрема, зібрані гроші планують спрямувати на купівлю далекоміра для одного з підрозділів розвідки. Спільно із донатами, волонтерам за 17 днів вдалося зібрати 33 780 тисяч гривень із необхідних 54 200.

Волонтерки Ольга та Аліна розпочали збирати книги приблизно тиждень тому. Ініціатива полягає в тому, щоб зібрати непотрібні книги російською мовою, які в іншому випадку просто викинули б, і здати їх на макулатуру.

Нумо збирати російські книжки. Все одно їх або викинуть, або спалять. А ми зробимо гарну справу, зберемо їх, здамо на макулатуру. Виручені кошти, зокрема, ми зараз долучимо на збір на далекомір хлопцям з розвідки. Вони воюють з 2014 року, – говорить Ольга.

Станом на сьогодні зібрано близько 30 кілограмів макулатури. Так, хтось побачив інформацію на сторінках у соцмережах. Добре спрацювало й “сарафанне радіо”. Люди приносять книжки російських авторів, російськомовні книжки, журнали.

Варто додати, навесні благодійний фонд “Гуркіт” спільно із видавництвом Vivat зібрали 110 тонн книг, написаних російською мовою, та здали їх на макулатуру. За отримані кошти було придбано два пікапи для підрозділу ППО Центр.

У Миколаєві волонтерки збирають книги російською мовою для здачі на макулатуру, аби підтримати Збройні сили України.

Втрати елітної 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, яка брала участь у битві за Вугледар, який російські війська намагалися зайняти з 2022 року, становлять 2,4 тисячі осіб.

У Центрі нацспротиву повідомили, що росіяни завезли до захоплених українських шкіл на тимчасово окупованих територіях чергову партію пропагандистської літератури.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 13 жовтня. На даний час відбулося 105 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Курахівському напрямку, також ворог активний на Лиманському, Покровському та Куп’янському напрямках.

Екскомандувач армією США в Європі Бен Годжес висловився стосовно нової хвилі мобілізації в Росії. Генерал припустив, що російській владі доведеться залучати до армії молодь з великих міст, що, своєю чергою, створюватиме проблеми для путінського режиму.