На Закарпатті група жінок напала на машину прикордонників, подумавши, що це ТЦК

Джерело: “Укрінформ

У селі Крива на Закарпатті група жінок з дітьми напала на автомобіль прикордонної служби, намагаючись перешкодити його проїзду до місця несення служби. Інцидент підтвердила речниця Мукачівського прикордонного загону ДПСУ Леся Федорова.

За її словами, інцидент стався, коли прикордонний наряд прямував до місця служби. Жінки блокували рух автомобіля, проте причина їхніх дій залишилася незрозумілою. Після цього до місця події були викликані працівники поліції для розв’язання ситуації.

У соцмережах з’явилося відео події, яке спочатку було подане як побиття машини територіального центру комплектування (ТЦК). Проте за номерними знаками та одностроєм стало зрозуміло, що це автомобіль Державної прикордонної служби України, а не представників ТЦК.

“Їдьте, бо розіб’ємо вам машину”, — казали вони.

У відео присутня нецензурна лексика

Міністерство оборони Норвегії створило посаду в офісі аташе з питань оборони в Києві, котра буде сполучною ланкою та сприятиме співпраці між норвезькими та українськими професійними спільнотами й промисловістю в галузі оборонних інновацій та промислового розвитку, повідомив міністр оборони країни Бйорн Арільд Грам.

Російський військкор заявив, що 12 жовтня український F-16 збив російський винищувач Су-34 у невизначеному районі.

13 жовтня командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк поінформував, що за тиждень Силам оборони вдалося ліквідувати 8460 російських військових. Окрім того, оборонці знищили вісім систем ППО й 414 БпЛА. 

Станом на 12 жовтня Силам оборони України вдається стримувати наступ російських військ та досягати певних успіхів.

У ніч проти 13 жовтня три російські регіони зазнали атаки близько 13 безпілотників.