У Бучі чоловік побив сусідку та її сина після прохання говорити українською

Джерело: Джерело постраждала Валентина Буяло та її адвокатка, Катерина Українцева

У Бучі (Київська область) сусід побив жінку та її неповнолітнього сина після того, як вона попросила його спілкуватися українською мовою. Інцидент стався ввечері 10 жовтня.

Фото: Facebook / Валентина Буяло

За словами постраждалої, сусід, на ім’я Андрій, постукав у її двері та, коли вона вийшла в коридор, одразу почав бити її по голові, супроводжуючи це словами: “Тебе не нравится, как я разговариваю? На каком языке хочу, на том и говорю!”. Чоловік мав при собі дерев’яний брус, яким завдав ударів.

Ще у серпні між Валентиною та цим сусідом також виник конфлікт, під час якого вона попросила його переходити на українську мову, але пізніше вони врегулювали ситуацію. Проте через два місяці сусід напав на жінку та її сина.

Внаслідок нападу Валентина зазнала черепно-мозкової травми, струсу мозку та була шпиталізована. Її син також зазнав травм, коли намагався захистити матір.

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом побиття, писало Hromadske. Триває досудове розслідування.

Ввечері 14 жовтня голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про небезпеку російських дронів для регіону. Він закликав містян прямувати в укриття та нагадав про обов’язок взяти з собою домашніх улюбленців.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України оголосили про спільний з Центром протидії інформації РНБО запуск нового розділу порталу “War & Sanctions” про російських спортсменів.

У Росії виник дефіцит антибіотиків, таких як рокситроміцин, еритроміцин, кларитроміцин і азитроміцин. Відсутність ліків спостерігається в аптеках Дагестану, Чечні та в інших регіонах.

14 жовтня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді наголосив, що влада відмовилась від пропозиції створити спеціальний цільовий фонд на потреби Сил оборони. 

Станом на сьогодні українські правоохоронці мають дані щодо розстрілу на полі бою російськими військовими 102 українських військовополонених.