За ніч росіяни пошкодили три музеї в Одесі й Миколаєві — Мінкульт

Джерело: міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Внаслідок масованої атаки у четвер, 20 липня, пошкоджено два музеї в Одесі та повністю знищена щонайменше одна пам‘ятка в Миколаєві. Глава Мінкульту Олександр Ткаченко закликав ЮНЕСКО назвати агресора, який вдався до таких дій.

Фото: Олександр Ткаченко

Через дії росіян пошкоджено будівлі Одеського літературного музею та Одеського археологічного музею в історичному центрі міста. Повністю знищено будівлю Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, розташованого в історичній будівлі – пам‘ятці архітектури місцевого значення.

“Внаслідок російських обстрілів страждає об‘єкт Всесвітньої спадщини – історичний центр Одеси з портовою частиною. Готуємо лист до ЮНЕСКО з описом пошкоджень”, – сказав очільник МКІП.

Фото: Олександр Ткаченко

За словами міністра, відомство вже почало роботу з міжнародними партнерами щодо першочергових заходів консервації пошкоджених пам’яток.

Фото: Олександр Ткаченко

Фото: Олександр Ткаченко

Фото: Олександр Ткаченко

Сьогодні вдень, 18 травня, російські загарбники атакували житловий сектор  Шевченківського району Харкова, внаслідок чого постраждали шестеро людей, троє з них – неповнолітні.

Сьогодні, 18 травня, у місті Синельникове Дніпропетровської області чоловік здійснив збройний напад на представника ТЦК.

Ситуація на фронті залишається напруженою. З початку доби вже відбулося 66 бойових зіткнень.Ворог, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати позиції ЗСУ. 

Міністерство оборони України запустило електронну чергу до ТЦК та СП.

Сьогодні вдень, 18 травня, російські окупанти завдали удару по житловому сектору у Харкові, внаслідок чого станом на 15:20 відомо про п’ятьох поранених.