Порошенко закликав скерувати військовий збір і доходи з ОВДП у цільовий фонд для ЗСУ

Джерело: Петро Порошенко/Фейсбук

14 жовтня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді наголосив, що влада відмовилась від пропозиції створити спеціальний цільовий фонд на потреби Сил оборони.

Раніше політична сила наполягала на створення такого фонду, щоб усі кошти від військового збору та військових ОВДП витрачались виключно на потреби ЗСУ.

Для чого було реєструвати постанови про неприйнятність? Для того, щоб дати час владі зрозуміти, на який ганебний злочин вона йде. Почути позицію народу, почути позицію бізнес-асоціацій, інвесторів, платників податків, ФОПів. І це єдиний на моїй пам`яті випадок, коли жоден з них не підтримав цей ганебний законопроєкт, проголосований монобільшістю і опзж – союзом, який вже нікого не дивує. Ви ховаєтеся від власного народу. Чому немає трансляції – для того, щоб народ почув, чим керується парламент, приймаючи цей законопроєкт, який грабує народ і грабує бізнес? Чому Верховна Рада не йде на секвестр бюджету з ліквідацією корупційних статей?, – зауважив Порошенко.

Політик звернувся до нардепів, що в цих умовах треба рятувати економіку, “поки ще є що рятувати”.

Навмисно блокується створення спеціального фонду для воєнного збору і воєнних ОВДП, щоб виключно на цілі оборони держави спрямовувався воєнний збір. Вони і далі хочуть дерибанити, навіть попри висновки провладної Рахункової палати, де чітко зазначено – зупиніть корупцію. Тому прохання – не дайте вступити в дію цьому закону, – закликав п’ятий президент.

Раніше Порошенко з депутатами “Євросолідарності” запропонував інші джерела для наповнення держбюджету. Він наголосив – усі нецільові витрати мають бути скорочені, а кошти військового збору мають спрямовуватися виключно на армію.

Нардеп акцентував, що пропозиції його фракції дозволяють скоротити видатки і мобілізувати доходи у 170 мільярдів гривень – без підвищення податкового навантаження.

На 105 мільярдів ми пропонуємо зменшення видатків і на 65 мільярдів ми пропонуємо збільшення доходів державного бюджету, – резюмував політик.

Додамо, нещодавно Порошенко з трибуни парламенту закликав не підвищувати податки в Україні, натомість спрямувати додаткові ресурси на армію та скоротити нецільові видатки.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 14 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 189 бойових зіткнень. Найгарячіше сьогодні на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках.

У Центрі протидії дезінформації повідомили, що російські пропагандисти поширюють фейк про те, що у храмі ікони Божої Матері Української Православної Церкви у Вінниці нібито проводять вечірки зі світломузикою.

Головний прокурор України Андрій Костін заявив, що отримав інформацію про те, що президент Росії Володимир Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії наступного місяця, і закликав владу країни виконати зобов’язання перед МКС та здійснити арешт глави РФ у разі його візиту.

Ввечері 14 жовтня голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про небезпеку російських дронів для регіону. Він закликав містян прямувати в укриття та нагадав про обов’язок взяти з собою домашніх улюбленців.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України оголосили про спільний з Центром протидії інформації РНБО запуск нового розділу порталу “War & Sanctions” про російських спортсменів.