КНДР підірвала дороги, які з’єднують її з Південною Кореєю

Джерело: Reuters

Північна Корея на своїй ділянці Корейського півострова підірвала ділянки доріг та залізниці, які з’єднували її з Південною Корею.

Таку інформацію повідомили південнокорейські військові. За їх даними, дороги та залізниця були підірвані 15 жовтня близько полудня за місцевим часом.

Південна Корея у відповідь здійснила попереджувальні постріли на південь від демаркаційної лінії, хоча вибухи на території КНДР не завдали жодної шкоди Південній Кореї.

Ще минулого тижня у Північній Кореї повідомили, що повністю перекриють сполучення з Південною Кореєю. Вже напередодні, 14 жовтня, у Сеулі попередили про підготовку Пхеньяна до підриву доріг.

Щобільше, КНДР встановлює міни та загородження уздовж кордону, а того ж 14 жовтня були зафіксовані додаткові роботи з використанням важкої техніки.

Південна Корея посилила спостереження за КНДР після інциденту.

Чергове загострення між Кореями виникло після того, як минулого тижня Пхеньян звинуватив Сеул у розкиданні з БпЛА листівок проти керівництва Північної Кореї, назвавши це “політичною та військовою провокацією, яка може призвести до збройного конфлікту”.

Кім Чен Ин – очільник КНДР – навіть провів зустріч з представниками оборони та безпеки для обговорення реакції на “серйозні провокації ворога, які порушили суверенітет КНДР”.

Тим часом у Південній Кореї відмовились коментувати, хто причетний до розкидання листівок над КНДР з безпілотників – цивільні чи військові.

16 жовтня Європейська комісія погодила надання 3 млн євро для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на атомних електростанціях України. Кошти планують використати також для місій на підстанціях, що є критичними для забезпечення роботи АЕС.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Разом з тим, у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Нещодавно вдалося успішно евакуювати двох жінок з тимчасово окупованих територій.

Німецький композитор Ганс Циммер, відомий створенням музики для фільмів “Дюна”, “Король Лев”, “Початок”, “Гладіатор”, “Пірати Карибського моря”, підтримав Україну під час свого концерту в Лос-Анджелесі.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що російські окупанти готуються завдати удару по українських ядерних об’єктах.