Російський Газпром продає свою елітну нерухомість через рекордні збитки

Джерело: The Moscow Times

Російська держкорпорація “Газпром”, зазнавши рекордних за всю історію збитків, розпочала розпродаж елітної нерухомості, яка їй належить.

На початку жовтня компанія оголосила про продаж готельного комплексу “Будинок прийомів “Богородське” на території Нової Москви. Об’єкт площею 12 758,6 кв. м знаходиться за 14 км від МКАДу і включає спа-центр, фітнес-центр, бар та ресторан.

Джерело: gazpromnoncoreassets.ru

У готелі є 16 номерів категорії “Люкс”, два президентські номери та один гостьовий будинок із чотирма кімнатами. Також є конференц-зал місткістю 100 осіб, велика переговорна на 34 особи та підземний паркінг на 544 кв. м.

На території – футбольне поле, тенісний корт, спортивний майданчик, каплиця, штучне озеро, стайня. Газпром планує продати об’єкт до 13 листопада не менше ніж за 833,9 млн руб. ($8,6 млн), знижуючи ціну.

Також Газпром виставив на продаж готельний комплекс “Марріот Цахкадзор” на гірськолижному курорті Цахкадзор у Вірменії. Загальна площа готелю – 14 284 кв. м, він має 100 номерів, з яких 35 – у семи котеджах. У комплексі є фітнес-зал, критий басейн, сауна, хамам, більярдна, тенісний і баскетбольний майданчики, а також СПА-центр. Площа прилеглої території – 2,5 га.

Джерело: gazpromnoncoreassets.ru

За об’єкт російський газовий концерн розраховує отримати не менше ніж 1,7 млрд руб (понад $17,5 млн).

У травні Газпром уже виставляв на продаж елітну нерухомість у Москві та Підмосков’ї. Зокрема, концерн продавав офісні будівлі, санаторно-курортний комплекс “Імперіал Парк готель & Спа”, нежитлові приміщення, а також автостоянку на 96 місць поблизу головного офісу компанії в Москві.

В Німеччині Асоціація платників податків опублікувала “чорний список” того, на що витратили бюджетні кошти.

Україна погіршила свої позиції в рейтингу економічної свободи, опинившись серед країн із найнижчим рівнем економічної свободи у світі. У новому рейтингу країна посіла 150-те місце серед 165 країн і територій, тоді як минулого року вона була на 113-й позиції.

Експерти зоопарку проводять розслідування після смерті дев’яти мавп за два дні в найстарішому зоопарку Гонконгу.

У Повітряних силах повідомили про збиття решти дронів, якими РФ атакувала цієї ночі.

Взуттєва компанія Crocs напередодні другого сезону “Гра в кальмара” зробила колаборацію з серіалом від Netflix.