Військові з Північної Кореї втікають з російських позицій – ЗМІ

Джерело: Суспільне

18 військовослужбовців КНДР втекли з позицій на кордоні України з Брянською та Курською областями Росії. Про це розповіли джерела Суспільного у розвідці.

Це сталося за 7 кілометрів від державного кордону з Україною. Мотиви втечі північнокорейських солдатів ще не відомі, російські військові шукають втікачів.

“Водночас цю інформацію російські загарбники намагаються приховати від свого вищого командування”, – сказало джерело у розвідці.

Разом з цим, за інформацією Суспільного, на базі 11-ї ОДШБр російської армії формується “особливий бурятський батальйон”, укомплектований громадянами КНДР. Очікується, що він налічуватиме до 3000 осіб. Наразі батальйон забезпечують стрілецькою зброєю та боєприпасами. Ймовірно, його залучать до бойових завдань поблизу Суджі та Курська у РФ.

  • За даними ЗМІ, північнокорейські військові зараз проходять підготовку у РФ і вже до кінця року їх можуть відправити на фронт для війни проти України.
  • У Міноборони Південної Кореї заявили, що повідомлення про те, що північнокорейські військові відправились на допомогу Росії, “цілком ймовірні” і, скоріш за все, КНДР відправить до РФ ще більше солдатів.
  • Високопосадовці в Україні та Південній Кореї заявили, що військових інженерів Північної Кореї вже направили до російських військ для допомоги окупантам.
  • За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.

У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.

Австралія передасть Україні 49 танків Abrams у межах нового пакета військової допомоги на суму 245 мільйонів доларів.

В середу вранці, 16 жовтня, на Волині трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі військового Луцького ТЦК, внаслідок чого загинула жінка літнього віку.

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів дослідження, опитавши 2016 респондентів з різних областей України. За його результатами, наразі 33,4% українців вважають, що країна рухається в правильному напрямку, тоді як 48% переконані у протилежному.

Станом на 16:00 середи, 16 жовтня, від початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 97. Найактивніше ворог зараз діє на Курахівському напрямку, де провів майже половину від усіх атак.