Бібліотеки Манчестера та України стали побратимами

Джерело: BBC News

Бібліотеки Манчестера та України стали побратимами на знак солідарності.

Манчестерські бібліотеки об’єдналися з Львівською обласною молодіжною бібліотекою для обміну інформацією про мову, літературу, культуру та розвиток спільних ініціатив.

Виконавчий член міської ради Манчестера з питань навичок, зайнятості та дозвілля Джон Хекінг сказав: 

“У нас є сильна українська громада і ми прагнемо продемонструвати солідарність й зв’язатися з нею таким чином”.

За його словами, бібліотеки є “основою спільнот і важливим ресурсом для нашої молоді”.

Рада зазначила, що після початку повномасштабного вторгнення Росії “бібліотекам в Україні довелося адаптуватися до мінливих умов, підтримуючи психічне здоров’я своїх громад, протидіючи дезінформації та надаючи практичну допомогу”.

На Волині правоохоронці провели понад 20 обшуків у межах розслідування схеми ухиляння від мобілізації. Обшуки відбулися в лікарнях, медико-соціальних експертних комісіях (МСЕК), військово-лікарських комісіях (ВЛК), а також у районних та міських територіальних центрах комплектування (ТЦК).

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко підготував партію допомоги для військових на фронті, вартістю 45 мільйонів гривень, або ж 1 мільйон євро.

Президент України Володимир Зеленський під час представлення “плану перемоги” у Верховній Раді заявив, що його реалізація залежить від партнерів, а не від РФ.

СБУ викрила агентурну групу воєнної розвідки РФ на правобережжі Херсонщини. У складі осередку були подружжя та їхній спільник, які шпигували за ЗСУ.

В середу, 16 жовтня, Президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді представив українцям свій “план перемоги”.