У Нідерландах зафіксували перші випадки зараження тварин новим вірусом блутангу

Джерело: NU.nl

У Нідерландах виявили перші випадки зараження новим типом вірусу блутангу, від якого немає вакцини.

“У Нідерландах з’явився новий тип вірусу блутангу, вакцини проти цього варіанту поки що немає”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вірус виявили у вівці, а також у корови та її теляти на двох різних фермах у нідерландській провінції Утрехт. Зокрема йдеться про блутанг серотипу 12.

Вакцини від цього різновиду вірусу поки що не існує. Цей варіант раніше не зустрічався в Нідерландах, але поширений в інших країнах за межами Європи.

За даними видання, у вересні Австрія та Швеція зафіксували спалахи блутангу (катаральна лихоманка) на фермах великої рогатої худоби.

Блутанг – це трансмісивна, вірусна хвороба свійських і диких жуйних тварин, зокрема таких як вівці, кози, велика рогата худоба і олені. Передається через укуси деяких видів мошок. За останніх 15 років спалахи блутангу (різних підвидів) ідентифікувались на території Європи.

Президент Бразилії Лула да Сілва отримав травму голови, через що скасував поїздку до Казані 22–24 жовтня на саміт групи країн БРІКС під головуванням РФ. 

Аеропорт міста Данідін у Новій Зеландії обмежив час обіймів своїх відвідувачів до трьох хвилин.

Науковці прогнозують, що до 2050 року від антибіотикорезистентності до багатьох інфекцій, можуть померти понад 39 млн осіб у ​​всьому світі.

Президент Володимир Зеленський повідомив про призначення засідання Ради національної безпеки та оборони щодо ситуації з медико-соціальними експертними комісіями та оформленням прокурорам статусу особи з інвалідністю.

Центр військових дій нового покоління (Center on New Generation Warfare) провів планування нападу Росії на Литву в 2027 році. У змодельованому сценарії російської атаки на НАТО альянсу знадобиться десять днів, щоб застосувати п’яту статтю. Тоді як німецькі війська відіграватимуть головну роль у захисті країн Балтії.