Агресивний пасажир погрожував підірвати авіарейс Краків-Париж – ЗМІ

Джерело: Rmf24.pl

Пілот літака, який здійснював пасажирський авіапереліт за маршрутом Краків-Париж, розвернув повітряне судно до краківського летовища “Баліце” через агресивного пасажира, який погрожував його підірвати.

За даними видання, чергового на прикордонному пункті “Краків-Баліце” проінформував черговий в аеропорту, що капітан рейсового літака, який летів до Парижа, просить про втручання через інцидент на борту повітряного судна.

“З’ясувалося, що 34-річний поляк одразу після зльоту літака напав на іншого пасажира, бив кулаками у вікно та сидіння та погрожував підірвати літак. Через дуже небезпечну ситуацію капітан вирішив повернути літак в аеропорт”, – зазначила речниця Карпатського прикордонного загону Юстина Дрождж.

При цьому вказано, що пасажир самовільно залишив літак, але під час супроводження знову став дуже агресивним, тому йому наділи кайданки.

Чоловіку висунуто звинувачення у невиконанні наказів командира повітряного судна щодо безпеки польотів. Йому загрожує до року позбавлення волі.

Ввечері 17 жовтня слідчі Державного бюро розслідувань затримали працівника прокуратури, підозрюваного у статевих відносинах з особою, котра не досягла шістнадцятирічного віку.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 16 жовтня. З початку доби відбулося 112 бойових зіткнень.

16 жовтня відбулось 44-те чергове засідання Комісії із захисту Чорного моря від забруднення, на якому Україна заблокувала головування РФ.

Американський історик, амбасадор фандрейзингової платформи UNITED24, професор Єльського університету Тімоті Снайдер наголосив, що американці українського походження двох штатів у США матимуть величезний вплив на результати майбутніх президентських виборах. Він закликав їх бути особливо активними та голосувати задля майбутнього України.

У 2024 році Україна здійснила понад 7 000 ударів по російській території. Ексклюзивну інформацію журналісти отримали від одного з українських підрозділів БпЛА далекого радіусу дії.