Росія, Іран і Північна Корея змінили тактику кібератак за останній рік – Microsoft

Джерело: Sky News

Згідно зі звітом Microsoft, за останній рік Росія, Іран і Північна Корея змінили тактику кібератак, зокрема почали залучати ШІ.

“Ми повинні знайти спосіб зупинити хвилю цієї шкідливої кіберактивності. Це включає в себе продовження зміцнення наших цифрових доменів для захисту наших мереж, даних і людей на всіх рівнях”, – сказав Том Берт, віце-президент компанії з безпеки та довіри клієнтів.

Як розповіли у виданні, Росія, ймовірно, “передала на аутсорсинг” частину свого кібершпіонажу злочинним угрупованням, особливо щодо шпигунства в Україні. Повідомляється, що в червні ймовірному кіберзлочинному угрупованню вдалося зламати щонайменше 50 українських військових пристроїв.

Тоді як у Північній Кореї було розроблено нову технологію здирництва під назвою FakePenny, яку, за словами Microsoft, країна використовувала проти оборонних і аерокосмічних організацій.

Тим часом Іран “приділяв велику увагу Ізраїлю” і звинувачується у зломі ізраїльських сайтів знайомств. Кіберзлочинці, які працюють на країну, нібито пропонували видалити певних користувачів зі своїх зламаних баз даних за певну плату.

Використання штучного інтелекту в кібератаках також зросло за останній рік, до того ж злочинці, пов’язані з Росією і Китаєм, використовували контент, створений ШІ, щоб спробувати обдурити користувачів.

“Поки що ми не помітили, щоб цей контент був ефективним у переманюванні аудиторії”, – зауважив Берт.

Ввечері 17 жовтня слідчі Державного бюро розслідувань затримали працівника прокуратури, підозрюваного у статевих відносинах з особою, котра не досягла шістнадцятирічного віку.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 16 жовтня. З початку доби відбулося 112 бойових зіткнень.

16 жовтня відбулось 44-те чергове засідання Комісії із захисту Чорного моря від забруднення, на якому Україна заблокувала головування РФ.

Американський історик, амбасадор фандрейзингової платформи UNITED24, професор Єльського університету Тімоті Снайдер наголосив, що американці українського походження двох штатів у США матимуть величезний вплив на результати майбутніх президентських виборах. Він закликав їх бути особливо активними та голосувати задля майбутнього України.

У 2024 році Україна здійснила понад 7 000 ударів по російській території. Ексклюзивну інформацію журналісти отримали від одного з українських підрозділів БпЛА далекого радіусу дії.