«Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів» — Сі Цзіньпін

Джерело: Reuters

Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що партнерство між Китаєм і Сполученими Штатами має велике значення для всього світу. Про це йдеться у листі, якого він зачитав на урочистій вечері, організованій Національним комітетом з американсько-китайських відносин.

“Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів. Це піде на користь не лише двом країнам, але й усьому світу”, – наголосив Сі у своєму зверненні.

Лідер Китаю наголосив, що відносини між КНР і США є одними з ключових у світі та впливають на майбутнє всього людства. За словами Сі, Китай завжди будував ці взаємини на засадах взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці, додаючи, що “успіхи Китаю і США – це можливості одна для одної”.

Водночас, відносини між двома країнами зазнають напруженості через питання безпеки, торговельні суперечки, а також дії Китаю в Південнокитайському морі та активні військові навчання навколо Тайваню.

Дослідники проаналізували результати опитування понад 28 тисяч людей у 23 країнах на чотирьох континентах, щоб підрахувати різницю у споживанні м’яса за гендерною ознакою, та виявили, що чоловіки і жінки їдять різну кількість м’яса, і, незалежно від культурних відмінностей, різниця в раціонах зростає разом з рівнем розвитку країн.

В середу вранці, 16 жовтня, на Волині трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі військового Луцького ТЦК, внаслідок чого загинула жінка літнього віку.

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів дослідження, опитавши 2016 респондентів з різних областей України. За його результатами, наразі 33,4% українців вважають, що країна рухається в правильному напрямку, тоді як 48% переконані у протилежному.

Станом на 16:00 середи, 16 жовтня, від початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 97. Найактивніше ворог зараз діє на Курахівському напрямку, де провів майже половину від усіх атак. 

Українська компанія побудує в Литві завод із виробництва вибухових речовин нового покоління, зокрема RDX (гексогену), що сприятиме зміцненню обороноздатності України, Литви та Європи загалом.