У КНДР заявили про 1,4 млн охочих вступити до армії на тлі загострення з Південною Кореєю

Джерело: Reuters

Державне ЗМІ КНДР повідомило, що близько 1,4 млн північнокорейців висловили бажання мобілізуватись до армії на тлі посилення напруги з сусідньою Південною Кореєю.

“Молоді люди, зокрема студенти та посадові особи молодіжної ліги, які підписали петиції про вступ до армії, сповнені рішучості боротись у священній війні за знищення ворога зброєю революції”, – повідомило офіційне держагентство Північної Кореї KCNA.

На опублікованих фото видно, як молоді північнокорейці підписували заявки на вступ до армії у невідомому місці.

“Якщо почнеться війна, Республіку Корея (так у КНДР називають Південну Корею) буде стерто з карти. Оскільки вона хоче війни, ми готові покласти край її існуванню”, – додали у KCNA.

Варто зауважити, що у КНДР не вперше роблять заяви про бажання молодих людей долучитись до армії. Це відбувається у періоди посилення напруги з іншими країнами.

Зокрема минулого року ЗМІ Північної Кореї повідомили, що до армії добровільно приєднались 800 000 громадян, щоб боротись зі США. У 2017 році повідомлялось про майже 3,5 млн північнокорейців, які добровільно відправились на військову службу.

Останнє повідомлення про масове бажання громадян КНДР долучитись до армії теж слідувало за низкою інцидентів. Спершу, минулого тижня, Північна Корея звинуватила південних сусідів у тому, що вони з БпЛА розкидали листівки проти режиму Кім Чен Ина над територією КНДР.

Вже цього тижня Північна Корея підірвала дороги та залізницю, які сполучали її з Південною Кореєю, на своїй частині кордону та вкотре пригрозила сусідам.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, чисельність армії КНДР – 1,28 млн активних солдатів та близько 600 000 резервістів.

Парламент Естонії визнав масову депортацію кримськотатарського народу з Криму в 1944 році, організовану радянською владою, геноцидом.

Американський актор Сильвестр Сталлоне анонсував майбутній приквел культової спортивної драми “Роккі”.

У Міноборони поінформували, що відтепер медична допомога на полі бою надаватиметься з урахуванням реального польового досвіду українських військових медиків і напрацювань партнерів з НАТО.

Будинок моди Prada спільно з космічною компанією Axiom Space представив дизайн скафандрів для майбутньої місії NASA Artemis III на Місяць. Скафандри, виконані переважно в білому кольорі, мають обрізаний торс і сірі вставки на ліктях та колінах. 

Острів Пасхи, що в Тихому океані, оточили пластикові відходи. За інформацією місцевої адміністрації, на острові накопичується приблизно в 50 разів більше пластику та мікропластику, ніж на узбережжі Чилі.