Україна отримає від Австралії майже 50 танків Abrams

Джерело: ABC

Австралія передасть Україні 49 танків Abrams у межах нового пакету військової допомоги на суму 245 мільйонів доларів.

Ці танки, як зазначається, передадуть після того, як їх спишуть з озброєння австралійської армії. Очікується, що про це офіційно оголосить міністр оборони Австралії Пет Конрой на зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі.

Раніше Австралія отримала перші танки M1A2, якими поступово замінюють старі моделі M1A1 Abrams. Для передачі танків Україні Австралія мала отримати відповідний дозвіл від Сполучених Штатів, відповідно до міжнародних норм торгівлі зброєю.

У серпні Україна зверталася до Австралії із проханням надати 14 танків Abrams і навчити українські екіпажі. Тоді Австралія відхилила цей запит. Однак пізніше австралійські медіа повідомляли, що уряд країни все ж розглядає можливість передачі списаних танків Україні.

Народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ніна Южаніна закликала президента Володимира Зеленського накласти вето на закон про підвищення військового збору та інших податків. Народна обраниця наголосила, що цей закон порушує Конституцію.

ВПС Німеччини повідомили про літак Іл-20 із вимкненим радіозв’язком і без плану польоту, котрий опинився над міжнародними водами Балтійського моря між німецьким Рюгеном та датським Борнхольмом.

Сьогодні, 16 жовтня, президент США Джо Байден у телефонній розмові з Володимиром Зеленським оголосив про виділення військової допомоги Україні на суму 425 мільйонів доларів.

Канцлер Німеччини на дебатах у Бундестазі 16 жовтня назвав повномасштабну війну Росії проти України “імперіалістичним божевіллям”, тоді як російських військових – “жертвами” цього божевілля.

Рейди військовослужбовців Територіальних центрів комплектування в публічних місцях були ефективними, оскільки після них явка до військкоматів зросла. Про це повідомила офіцерка Київського ТЦК та СП Лариса Козак в етері телемарафону.