У Підмосков’ї розстріляли офіцера, який лише тиждень тому повернувся з війни в Україні

Джерело: Радіо Свобода

У Московській області невідомий обстріляв автомобіль полковника російської армії Нікіти Клєнкова. Окупант загинув. Тому, хто стріляв, вдалося втекти, його розшукує поліція.

Видання “Важные истории” стверджує, що Клєнков служив у спецпідрозділі ГРУ (Головного розвідувального управління), де обіймав високу посаду.

Чоловік проходив службу у в/ч 43292 – Центрі підготовки сил спецоперацій. Він був прописаний за адресою цього центру в місті Солнєчногорськ-2. Крім того, згідно з інформацією з баз даних, що потрапили в мережу, Клєнков замовляв доставку їжі в штаб-квартиру ГРУ, а також відвідував поліклініку біля будівлі ГРУ.

Місце, де його вбили, розташоване за 20 хвилин їзди від Центру підготовки сил спецоперацій.

Як повідомляють російські пропагандисти, Клєнков лише тиждень тому повернувся з війни в Україні. Він обіймав посаду заступника командира військової частини.

За інформацією російських правоохоронців, підозрюваний теж був на автомобілі. Порівнявшись із машиною Клєнкова, він кілька разів вистрілив через бокове скло. Окупант помер на місці, його машина врізалася в паркан. Той, хто стріляв, поїхав.

У 2024 році Україна здійснила понад 7 000 ударів по російській території. Ексклюзивну інформацію журналісти отримали від одного з українських підрозділів БпЛА далекого радіусу дії.

Рада Європи у Страсбурзі назвала знищення культурної спадщини в Україні під час повномасштабної війни РФ порушенням міжнародного гуманітарного права. Конгрес місцевої та регіональної влади ухвалив декларацію про руйнування культурної спадщини в Україні, повідомили у Раді.

У серпні командиром 107 окремого батальйону територіальної оборони було призначено Сергія Салаватова. Журналісти-розслідувачі опублікували дані, які свідчать про його колишні зв’язки з “ДНР”.

Засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” під головуванням президента США Джо Байдена відбудеться в листопаді в онлайн-форматі, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ніна Южаніна закликала президента Володимира Зеленського накласти вето на закон про підвищення військового збору та інших податків. Народна обраниця наголосила, що цей закон порушує Конституцію.