У Київському ТЦК заявили, що після рейдів стало більше добровольців

Джерело: телемарафон “Єдині новини”

Рейди військовослужбовців Територіальних центрів комплектування в публічних місцях були ефективними, оскільки після них явка до військкоматів зросла. Про це повідомила офіцерка Київського ТЦК та СП Лариса Козак в етері телемарафону.

“По роботі в публічних місцях ці дії були ефективними. Можу сказати, що явка збільшилась. Більше того, можливо, це якимось чином посприяло підвищенню свідомості наших громадян, і люди знову почали прибувати – добровільно або за повістками”, – сказала Козак.

Офіцерка підкреслила, що багато порушників уникають контакту з ТЦК і не з’являються навіть за повісткою.

“Тому подібні заходи оповіщення необхідно продовжувати – це наша буденна робота, яка відбувається в межах правового поля  за тими нормативно-правовими актами, що дозволяють проводити такі заходи”, – сказала військовослужбовиця.

  • У Києві в п’ятницю ввечері, 11 жовтня, представники ТЦК та поліціянти приїхали до Палацу спорту, де відбувався концерт “Океану Ельзи”.
  • Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала журналістів до коректного та професійного підходу у висвітленні чутливих тем, особливо процесу мобілізації та діяльності ТЦК.

Міністерство оборони США оголосило деталі додаткової безпекової допомоги Україні на 425 мільйонів доларів, про яку раніше повідомив глава Білого дому Джо Байден у розмові з президентом Володимиром Зеленським.

Силам оборони вдалося зупинити просування російської армії під Селидовим на Донеччині, зазначив експерт видання з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. Однак, нині українським оборонцям, ймовірно, доведеться залишити місто під загрозою оточення. Оборону на цій ділянці фронту тримає 15-та бригада Нацгвардії України Кара-Даг.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 16 жовтня. З початку доби відбулося 112 бойових зіткнень.

16 жовтня відбулось 44-те чергове засідання Комісії із захисту Чорного моря від забруднення, на якому Україна заблокувала головування РФ.

У 2024 році Україна здійснила понад 7 000 ударів по російській території. Ексклюзивну інформацію журналісти отримали від одного з українських підрозділів БпЛА далекого радіусу дії.