Зеленський летить у Брюссель на спеціальне засідання Європейської ради

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський в четвер, 17 жовтня, повідомив, що прямує до Брюсселю, де відбудеться спеціальне засідання Європейської ради.

Глава держави представить “план перемоги” лідерам Європи.

“Я дякую Шарлю Мішелю, Президенту Євроради, за запрошення для України взяти участь. Будуть також зустрічі у Європарламенті – і з Президенткою Робертою Мецолою, і з головами політичних груп у Європарламенті. Буде зустріч із Марком Рютте, Генсеком НАТО. А також ми готуємося до засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони”, – анонсував він.

Нагадаємо, що вчора, 16 жовтня, Зеленський у Верховній Раді представив українцям свій “план перемоги”. 

  • Президент України Володимир Зеленський оголосив, що план перемоги вже повністю готовий. У своєму вечірньому зверненні він зазначив, що всі пункти, ключові акценти та необхідні додатки з деталями до плану вже опрацьовані.
  • Президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідером демократів та республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом та ознайомив їх із ключовими пунктами плану перемоги.
  • У РФ заявили, що їхня країна не має наміру брати участі у другому Саміті миру, – сказав заступник глави МЗС РФ Михайло Галузін.

Велика Британія наклала санкції на ще 18 російських нафтових танкерів і чотири судна зі зрідженим природним газом, повідомив уряд у четвер, 17 жовтня.

Україна отримала пільгове фінансування від Канади на суму близько 300 мільйонів доларів США.

Президент США Джо Байден у четвер прямує до Берліна, щоб обговорити вторгнення Росії в Україну та ситуацію на Близькому Сході з лідерами Німеччини, Франції та Великої Британії.

Вчора, 16 жовтня, Президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді представив українцям свій “план перемоги”. У соцмережах вже відреагували на документ.

У ніч на 17 жовтня російські війська завдали ударів по енергетичних об’єктах у Миколаївській області, що призвело до часткового відключення електроенергії в регіоні.