У КНДР повідомили, чому підірвали дороги, які з’єднували з Південною Кореєю

Джерело: Reuters

У Північній Кореї повідомили, чому на початку тижня підірвали на своїй частині півострова дороги та залізницю, які з’єднували їх з Південною Кореєю.

За даними державних ЗМІ КНДР, національні збори країни внесли правки до конституції відповідно до клятви лідера Кім Чен Ина “відмовитись від об’єднання як від національної ідеї”.

Відтак зазначається, що підрив доріг та залізниці відбувся відповідно до закону, “проти ворожої держави, як вказано у конституції”.

“Шістдесятиметрові ділянки доріг та залізниці на північній стороні кордону тепер повністю заблоковані у межах поетапного повного відділення території від південної. Це неминучий та законний захід, ухвалений відповідно до вимог конституції КНДР, яка чітко визначає Республіку Корея (так у КНДР називають Південну Корею) як ворожу державу”, – мовиться у повідомленні державного інформаційного агентства КНДР.

У ЗМІ додали заяву міністра оборони КНДР, що країна вживатиме подальших заходів для “постійного посилення закритого південного кордону”.

Зауважимо, що Кім Чен Ин ще у січні закликав внести правки до конституції, аби виключити об’єднання з Південною Кореєю, звинувативши сусідів у змові зі США з метою “добитись краху його комуністичного режиму і чіткого визначення його території”.

Минулого тижня під час дводенного засідання Верховних народних зборів КНДР, ймовірно і було внесено ці правки, офіційно визнавши Південну Корею як окрему державу та головного ворога.

Стінопис з зображенням Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони, буде приберуть з будівлі у Києві.

Велика Британія наклала санкції на ще 18 російських нафтових танкерів і чотири судна зі зрідженим природним газом, повідомив уряд у четвер, 17 жовтня.

До України наближається антициклон, який спричинить заморозки у більшості регіонів країни.

У Великій Британії стартувало публічне розслідування отруєння нервово-паралітичною речовиною “Новічок” британської громадянки Дони Стерджес – у 2018 році в місті Еймсбері, що поблизу Солсбері.

З 2017 року хакери з Північної Кореї викрали криптовалюти на суму близько $3 млрд, якими вони фінансують ядерні і ракетні програми КНДР.