Apple скоротила близько 100 співробітників у критично важливому підрозділі – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Американська корпорація Apple пішла на рідкісний крок, скоротивши близько 100 робочих місць у групі, що займалася цифровими послугами.

Зазначається, що оптимізація штату включає деякі інженерні посади. Найбільше компанія скоротила людей у команді, відповідальній за додатки Apple Books і Apple Bookstore. Також звільнено працівників у частині підрозділу, яка курує Apple News.

Apple Books стали менш пріоритетними для компанії, яка не вважає додаток основною частиною асортименту своїх послуг, йдеться в матеріалі.

За словами співрозмовників, додаток Apple Books із часом отримає нові функції, а що стосується Apple News, то скорочення штату тут не є ознакою того, що до неї буде прикуто менше уваги.

Як розповіли у виданні, звільнення в Apple є відносно рідкісним явищем, хоча компанія зробила принаймні чотири раунди скорочень у 2024 році.

Раніше цьогоріч вона звільнила сотні працівників, коли закрила свій проєкт щодо безпілотних автомобілів.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Результати нового дослідження свідчать, що жінки можуть бути стійкішими до стресу від космічного польоту, ніж чоловіки, та швидше відновлюватися після повернення на Землю.