Ізраїль ухвалив план атаки по Ірану – CNN

Джерело: CNN

За даними ЗМІ Ізраїль ухвалив план атаки по Ірану у відповідь на масований ракетний обстріл 1 жовтня.

За даними джерела телеканалу, ізраїльський уряд затвердив план-відповідь на іранську масовану атаку. Водночас жодних деталей плану джерело не повідомило.

Раніше повідомлялось, що прем’єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньягу та інші офіційні особи запевнили своїх американських союзників, що битимуть виключно по військових об’єктах Ірану. Атакувати нафтові чи ядерні об’єкти Ізраїль не буде.

При цьому раніше в Ізраїлі обіцяли, що атака-відповідь по Ірану буде “несподіваною і смертоносною”.

Ізраїль готується атакувати Іран у відповідь на масовану ракетну атаку 1 жовтня, в межах якої Тегеран випустив близько 200 ракет. Ізраїль одразу пообіцяв помститись за цю атаку.

Зокрема у ЗМІ почали з’являтись повідомлення, що Ізраїль може вдарити по нафтових об’єктах Ірану, що викликало занепокоєння США, країн Персидської затоки та навіть самого Ірану, який активізував дипломатичні зусилля, аби запобігти масштабним ударам.

Велика Британія наклала санкції на ще 18 російських нафтових танкерів і чотири судна зі зрідженим природним газом, повідомив уряд у четвер, 17 жовтня.

В Україну наближається антициклон, який спричинить заморозки в більшості регіонів країни.

У Великій Британії стартувало публічне розслідування отруєння нервово-паралітичною речовиною “Новічок” британської громадянки Дон Стерджес у 2018 році в місті Еймсбері, що поблизу Солсбері.

З 2017 року хакери з Північної Кореї викрали криптовалюти на суму близько $3 млрд, якими вони фінансують ядерні і ракетні програми КНДР.

Віцепрезидентка Камала Гарріс дала суперечливе інтерв’ю Fox News, де вона наголосила, що її президентство не буде продовженням президентства Джо Байдена.