На Вінниччині вантажівка врізалась у мікроавтобус: шестеро загиблих, серед них підлітки

Джерело: Головне управління Національної поліції у Вінницькій області

Ввечері 16 жовтня у Вінницькій області сталася смертельна ДПТ за участю вантажівки та мікроавтобуса. Водій і усі пасажири мікроавтобуса загинули.

Попередньо, 16 жовтня близько 17.20 неподалік с. Писарівка Вінницького району на автодорозі Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Ізварине 36-річний водій вантажівки не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну і зіткнувся з мікроавтобусом.

Внаслідок ДТП водій мікроавтобуса та п’ятеро його пасажирів 16, 17, 19, 21 і 23 років загинули на місці.

Водія вантажівки госпіталізовано. У нього взяли проби для проведення токсикологічної експертизи.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху). Санкція передбачає позбавлення волі на 5-10 років і позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

17 жовтня Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти китайських компаній, які причетні до виробництва далекобійних безпілотників “Гарпія” для російської армії.

Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році пішов добровольцем на фронт, звільняється зі Збройних сил України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 18 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Разом з тим, у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Народній депутатці від “Слуги народу” Ірині Кормишкіній (дівоче прізвище Аллахвердієва) оголосили підозру в незаконному збагаченні на понад 20 мільйонів гривень.

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що мобілізація жінок в Україні є неприйнятною, проте до неї можуть вдатися у разі крайньої необхідності.