Хакери з КНДР вкрали криптовалюти на $3 млрд і витратили їх на ядерну програму

Джерело: звіт Microsoft

З 2017 року хакери з Північної Кореї викрали криптовалюти на суму близько $3 млрд, якими вони фінансують ядерні і ракетні програми КНДР.

Минулого року було вкрадено майже третину цієї суми, що допомогло профінансувати понад половину ядерних розробок.

Microsoft викрила кілька нових північнокорейських хакерських груп, які націлювалися на криптовалютні організації, зокрема Jade Sleet, Sapphire Sleet та Citrine Sleet.

У звіті зазначається, що Північна Корея може створювати програми-вимагачі. Зокрема, група Moonstone Sleet, виявлена у травні 2024 року, розробила програму FakePenny, яка використовувалася проти організацій в аерокосмічній та оборонній галузях. Аналітики Microsoft вважають, що нові хакерські групи свідчать про розширення участі КНДР у діяльності програм-вимагачів для зміцнення фінансових ресурсів і просування своїх стратегічних інтересів.

17 жовтня Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти китайських компаній, які причетні до виробництва далекобійних безпілотників “Гарпія” для російської армії.

Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році пішов добровольцем на фронт, звільняється зі Збройних сил України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 18 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Разом з тим, у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

Народній депутатці від “Слуги народу” Ірині Кормишкіній (дівоче прізвище Аллахвердієва) оголосили підозру в незаконному збагаченні на понад 20 мільйонів гривень.

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що мобілізація жінок в Україні є неприйнятною, проте до неї можуть вдатися у разі крайньої необхідності.