В Ізраїлі перевіряють інформацію щодо можливої ліквідації лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара

Джерело: Sky News

Ізраїльські військові повідомили, що “перевіряють можливість” ліквідації лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара. Якщо факт його загибелі підтвердиться – це означатиме, що Ізраїль ліквідував одну з головних цілей під час своїх операцій у Газі, розпочатих після атак ХАМАСу минулого року.

Сінвар очолює ХАМАС у Секторі Газа з 2017 року, а до лав угруповання приєднався ще на початку 1980-х років. Його вважають організатором нападів 7 жовтня. 62-річний Сінвар став фактичним лідером ХАМАСу після смерті Ісмаїла Ханії, який був політичним керівником угруповання. Ханію убили в Ірані в липні цього року.

За даними ізраїльської армії (ЦАХАЛу), під час операції в Газі ліквідували трьох терористів. Водночас ізраїльські служби перевіряють, чи був серед них Ях’я Сінвар. На цьому етапі особи загиблих не можуть остаточно підтвердити.

У будівлі, де відбувалася ліквідація, слідів заручників не виявили. Військові продовжують діяти з максимальною обережністю в цьому районі.

Після цього в соціальних мережах почали поширюватися фотографії, на яких нібито зображене тіло Сінвара, проте ці зображення наразі не підтверджені незалежними джерелами.

Кореспондент Sky News додав, що Сінвар, ймовірно, переховувався під землею в мережі тунелів під Газою після вторгнення ХАМАСу в Ізраїль.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Результати нового дослідження свідчать, що жінки можуть бути стійкішими до стресу від космічного польоту, ніж чоловіки, та швидше відновлюватися після повернення на Землю.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.