Генштаб: з початку доби на фронті відбулося понад 120 боєзіткнень

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Станом на 16:00 четверга, 17 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту відбулося понад 120 бойових зіткнень. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках. 

Окупант не припиняє застосовувати артилерію та авіацію по території Чернігівської та Сумської областей. 

Також, за наявною інформацією натепер, росіяни завдали чотирьох авіаударів по території Курської області РФ, застосувавши десять КАБів.

На Харківському напрямку сьогодні відбулося три бойових зіткнення. Наші війська відбили атаки ворога у районах Вовчанська та Стариці. Також ворог завдав двох авіаударів у районі Писарівки та Старого Салтова, скинувши чотири КАБи.

Дев’ять штурмових дій загарбників відбили воїни поблизу Голубівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової та Надії на Куп’янському напрямку. У районах Джерельного та Лозової точаться ще три боєзіткнення. 

На Лиманському напрямку ворог атакує біля Греківки, Дружелюбівки, Катеринівки, Новомихайлівки, Новосадового, Невського, Торського, Серебрянки та Білогорівки. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 16 боєзіткнень, з яких шість тривають й досі.

На Сіверському напрямку окупанти активно застосовують авіацію. Зазнали ударів КАБами Сіверськ та Званівка.

Тривають бої в районах Григорівки, Міньківки, Часового Яру та Іванівського на Краматорському напрямку, де противник намагається просуватись на позиції українських захисників.

На Торецькому напрямку противник шість разів  атакував позиції наших військ. Натепер бої тривають поблизу Торецька, Неліпівки та Щербанівки.  

На Покровському напрямку в районах населених пунктів Суха Балка, Промінь, Сухий Яр, Лисівка, Селидове точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 23 спроби штурму українських позицій.

Найгарячіше – на Курахівському напрямку, де триває десять боєзіткнень в районах Ізмайлівки, Новодмитрівки, Курахового, Антонівки, Костянтинівки, та Водяного. Ще 22 ворожих штурми в районах Зоряного, Гострого, Георгіївки, Катеринівки захисники вже відбили.

На Времівському напрямку відбито п’ять штурмових дій противника поблизу Богоявленки, один ворожий штурм продовжується.

На Оріхівському напрямку загарбники застосовують авіацію в районі Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку наші захисники відбили одну атаку ворога.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.

У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який копіював оболонку та структуру офіційного вебсайту Державної прикордонної служби України. 

Президент України Володимир Зеленський заперечив, що Україна готується створити ядерну зброю. Про це глава держави сказав на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте в Брюсселі.