Трамп заявив, що Зеленський винен у повномасштабному вторгненні РФ в Україну

Джерело: Reuters

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.

Таку думку Трамп висловив 17 жовтня у підкасті PBD з Патріком Бет-Девідом. На думку експрезидента США, Зеленський винен не лише у початку війни, а й у тому, що він відмовляється від перемовин з агресором.

Щобільше, Трамп припустив, що Україні доведеться погодитись з втратою деяких територій на користь РФ, аби підписати мирну угоду.

“Це не означає, що я не хочу йому допомагати, тому що мені жаль цих людей. Але йому ніколи не варто було дозволяти цій війні початись. Війна програна”, – сказав Трамп.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.