ЗСУ на Курахівському напрямку взяли у полон єгиптянина

Джерело: речник 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Орест Дрималовський в етері телемарафону

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Дрималовський прокоментував інформацію, що росіянам начебто сказали підривати себе, щоб не потрапити у полон.

За словами речника, військові 79-ї бригади бачили кілька випадків, як окупанти, яких кинули на штурм, втрачали мотивацію і вчиняли самогубство з допомогою гранат чи автоматів.

Та за останні дні захисники все ж взяли у полон кілька ворожих військових.

“Останніми днями декілька окупантів підіймали руки, здавалися в полон. Наші десантники мали змогу навіть поспілкуватись з кількома полоненими”, – розповів речник.

Серед них – єгиптянин. Він розповів, що приїхав до Росії, аби здобути вищу освіту у сфері IT. Згодом він отримав російський паспорт, а вже через місяць – повістку.

“Цікавий такий персонаж, знає чотири мови, поліглот. Жити буде”, – сказав Дрималовський.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.