Підпалювали автівки ЗСУ та релейні шафи УЗ: правоохоронці затримали ще двох паліїв

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

За виконання ворожих завдань окупанти обіцяли фігурантам гроші.

Першого зловмисника затримали у Дніпрі. Ним виявився 32-річний місцевий мешканець, який підпалив військове авто і дві релейні шафи УЗ, які відповідають за безпечний рух потягів на стратегічно важливій лінії залізниці.

Другого фігуранта затримали у Слов’янську Донецької області. Затриманий – 20-річний хлопець, який є наркозалежним. У телеграм-каналах він шукав швидкого заробітку, де на нього вийшов співробітник ФСБ РФ.

За його вказівкою фігурант підпалив позашляховик Сил оборони, який проходив техобслуговування на місцевій СТО після виконання бойових завдань на фронті.

Слідчі СБУ повідомили обом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Злочинні дії фігуранта з Дніпра додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) та ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Президент України Володимир Зеленський вручив 30 сертифікати на отримання квартир Героям України та членам родин загиблих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.

В Бахмутському районі Донецької області російські загарбники розстріляли військовослужбовця ЗСУ, який, ймовірно, був пораненим. Прокуратура розпочала розслідування.

Співачка Тейлор Свіфт повертається в тур цими вихідними, і команда Камали Гарріс користується нагодою, щоб нагадати її шанувальникам про необхідність голосувати.

Станом на 16:00 п‘ятницю, на цей час кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 112. Найгарячіше зараз на Курахівському напрямку. 

Уряд Данії оголосив про черговий пакет допомоги Україні на суму 2,4 мільярда крон (350 мільйонів доларів).