Коли виплатять перші гроші за програмою «Національного кешбеку»: відповідь Мінекономіки

Джерело: Міністерство економіки України

З 22 по 31 жовтня українці отримають перші виплати в рамках програми “Національний кешбек”. Загалом 646 378 людей отримають 37,2 млн грн, накопичених за покупки, здійснені в вересні.

Витратити свій кешбек можна на послуги — комунальні, медичні, транспорт та інші. Або задонатити на ЗСУ чи придбати військові облігації.

“Для нас дуже важливо, щоб українці обирали українське. Очікуємо, що такі додаткові переваги не лише будуть соціальною підтримкою, але стимулюють розвиток українських виробників”, — зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Кошти отримають ті громадяни, які купували українські товари і отримали кешбек понад 2 грн за вересень. Загалом таких споживачів виявилося 646 378.

Для отримання грошей необхідно активувати картку для виплат у застосунку “Дія”. Ті, хто це зробив, отримають кешбек у жовтні.

“Хто не активував в Дії свою картку для виплат, а таких споживачів понад 300 тис. станом на кінець вересня, має це зробити. Кошти нікуди не зникнуть, будуть виплачені в листопаді”, – йдеться у повідомленні.

  • Букви раніше розповідали про програму “Національного кешбеку” і що з нею не так.
  • До програми “Національний кешбек” долучилися три компанії, що мали власників з Росії на початку вторгнення, але нині позбулися російського сліду. Разом з тим, один бізнес, що долучився до програми, й досі належить громадянці РФ.

 

Сьогодні, 18 жовтня, в Україну повернули тіла 501 полеглого українського військового.

З 22 по 31 жовтня українці отримають перші виплати в рамках програми “Національний кешбек”. Загалом 646 378 людей отримають 37,2 млн грн, накопичених за покупки, здійснені в вересні.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.