Олаф Шольц блокуватиме швидке запрошення України в НАТО – Bild

Джерело: Bild

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився підтримати основні пункти “плану перемоги” Володимира Зеленського через побоювання з приводу подальшої ескалації конфлікту.

17 жовтня, після саміту ЄС у Брюсселі, канцлер розкритикував план Президента України. Шольц наголосив, що пріоритетом є уникнути перетворення війни між Росією та Україною на конфлікт між Росією і НАТО.

Він також підтвердив, що його рішення не постачати Києву крилаті ракети Taurus залишилося незмінним.

“Я не вважаю такі постачання правильними, і так воно і залишиться”, – сказав Шольц.

Канцлер також планує блокувати швидке запрошення України до НАТО. Він зіслався на резолюції нещодавнього саміту НАТО у Вашингтоні, де альянс не підтримав це питання (проти виступали США та Німеччина). У резолюції зазначено, що запрошення до НАТО можливе лише за згоди всіх союзників і виконання всіх умов. Серед цих умов — реформи в сферах демократії, економіки та безпеки.

Воїни ЗСУ та спецпризначенці ГУР звільнили та зачистили від російських окупантів населений пункт Кругляківка Куп’янського району Харківської області.

В південній Каліфорнії викрили та заарештували чоловіка, який за допомогою дрона доставляв фентаніл та інші наркотики своїм клієнтам.

Британський ІТ-інженер Джеймс Хоуеллс подав до суду на міську раду Ньюпорта про відшкодування близько 647 мільйонів доларів США після того, як він випадково викинув жорсткий диск із 8 тисячами біткоїнів.

Піар-менеджер, який раніше працював на Шона Комбза, відомого як P. Diddy, Роб Шутер розповів про репера в ексклюзивному інтерв’ю.

Президент України Володимир Зеленський вручив 30 сертифікатів на отримання квартир Героям України та членам родин загиблих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.