Париж підтримує «план перемоги» України – голова МЗС Франції

Джерело: пресконференція Андрія Сибіги та Жана-Ноеля Барро

19 жовтня міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро вперше відвідав Київ. Він зустрівся з головою МЗС України Андрієм Сибігою та підкреслив підтримку Парижа в “плані перемоги” України.

“Франція підтримує український план не лише у військовій сфері, але й готова надавати підтримку у цивільній та економічній галузях”, – сказав Барро.

Він додав, що “Франція підтримує Україну, коли вона вирішить розпочати переговори про мир”.

Глава МЗС України Андрій Сибіга розповів, що обговорив план перемоги з французьким колегою і наголосив, що Париж “підтримує план перемоги і просуває його”.

“Ми мали розмову тет-а-тет, де ми з паном міністром закордонних справ обмінялися думками щодо додаткових кроків для практичного втілення плану перемоги Зеленського. Пан міністр теж поінформував мене про результати засідання у форматі “четвірки”, яке нещодавно відбулося у Німеччині. Подальша імплементація, реалізація і наповнення плану перемоги було одне з головних питань”, – розповів Сибіга.

Помер Філіп Зімбардо, психолог, що провів “Стенфордський тюремний експеримент”, що мав на меті дослідити психологічний досвід ув’язнення. Йому був 91 рік.

Станом на 16:00 суботи, 19 жовтня, від початку доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. Ворог особливо активний на Курахівському, Куп’янському та Покровському напрямках. 

Лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко в ефірі телеканалу “Прямий” розповів про детальні кроки, які потрібно зробити, аби забезпечити перемогу України. 

Від початку повномасштабного вторгнення понад 100 тис. українських військовослужбовців пройшли підготовку в країнах-партнерах.

Нідерландська компанія DeltaQuad постачатиме Україні сучасні безпілотники ISR (Intelligence, Surveillance & Reconnaissance) на 42,6 млн євро.